Muziekgroep Oudewater biedt in Oudewater muzieklessen aan voor kinderen en volwassenen. Deze lessen worden gegeven door onze eigen leden of door professionele docenten die samenwerken met onze vereniging. Het doel van de lessen is, om op een leuke manier, kennis te maken met muziek. 

Muziekles voor kinderen.

Vrijwel alle kinderen houden ervan om muziek te maken. En dat is maar goed ook, want muziek leren spelen stimuleert bij kinderen de ontwikkeling van de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden. Dat is gebleken uit vele onderzoeken.

Maar natuurlijk is muziekmaken vooral erg leuk! Daarom kunnen kinderen bij de Muziekgroep op muziekles. In groepsverband worden AMV lessen aangeboden. Deze lessen worden gegeven door Diana Anker van Happy Notes.

Vanaf het begin van de lessen leer je samen muziekmaken en werk je onder andere toe naar optreden met het orkest van Muziekgroep Oudewater.

In deze cursus leren kinderen in 30 lessen op speelse wijze noten lezen en schrijven. Ze leren te spelen op het klokkenspel, maar vooral op een blokfluit. Verder worden er liedjes gezongen en ook zelf liedjes geschreven. Er wordt geoefend op verschillende ritmes met behulp van verschillende ritme-instrumenten. Dit alles doen we met de ‘Windkracht 6-methode’.
De leerlingen krijgen aan het begin van de cursus een groeimeter. Bij elke nieuw geleerd onderdeel wordt een sticker voor de groeimeter verdiend.
Er kan gekozen worden tussen slagwerk (veel trommelstok) en melodisch (veel blokfluit).

De kosten voor deze cursus bedragen €150,- (5 euro per les).

Het tweede jaar (AMV-2) mag er een instrument van de vereniging gebruikt worden. Je krijgt dan les op dwarsfluit, trompet, saxofoon, etc. Je krijgt het instrument in bruikleen. Bij voldoende ervaring mag je mee spelen in het leerlingenorkest van muziekvereniging.
Opgeven en vragen stellen via: info@happy-notes.nl of info@muziekgroepoudewater.nl

De kosten voor de cursus bedragen €150,- (5 euro per les)

Muziekles voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen bij Muziekgroep Oudewater terecht voor muzieklessen. Deze lessen worden individueel of in groepsverband gegeven door een van onze leden. Tijdens deze lessen leer je de basis van het muziekmaken en repeteer je stukken die ook gespeeld worden in het orkest.