In het kort

Muziekgroep Oudewater is een vereniging met verschillende onderdelen. Zowel in orkest vorm als feestkapel treden wij op. In december komen de collega’s uit Spanje, de Taaitaai Toeters. Met kerst treedt Muziekgroep Oudewater op als Dickens Orkest ‘Van Toen’.

De repetities van Muziekgroep Oudewater vinden plaats op:

Elke maandagavond, buiten de schoolvakanties, van 20:00 uur tot 22:00 uur

single-image
single-image

Onze Dirigente

Elivera van Sloten (1986) Studeerde klassieke Fluit aan het Conservatorium te Tilburg bij Leon Berendse en Harmonie- en Fanfare Directie aan het Conservatorium te Tilburg bij Hardy Mertens. Beide studies sloot zij Cum Laude af.

Ze treedt als soliste bij diverse gelegenheidsorkesten / musicalorkesten / harmonieorkesten en ensembles op als fluitiste met als bij-instrument alt-saxofoon. Ook geeft zij privé les dwarsfluit/piccolo/alt-fluit en maakt graag als fluitiste/dirigente een cross-over tussen klassieke en lichte muziek.

Inmiddels staat het ”Harmonieorkest Excelsior” te Hoofddorp, “Abcouder Harmonie” te Abcoude, “De Blazersklas” te Hoofddorp en “Sursum Corda” te Aalsmeer en natuurlijk Muziekgroep Oudewater onder haar leiding. Wekelijks geeft ze dwarsfluitles bij “Forum Hadriani” te Voorburg en bij “Artiance” te Alkmaar.

Een stukje geschiedenis

Voor het ontstaan van Muziekgroep Oudewater moeten we terug naar de dertiger jaren van de vorige eeuw. Het was 1939 toen muziekvereniging Juliana werd opgericht. “Juliana” was een traditionele fanfare met een orkest en een drumband uiteraard gehuld in “echte” uniformen. In de zeventiger jaren werd de vereniging zelfs uitgebreid met een peloton majorettes.

Echter begin tachtiger jaren kwam ook in Oudewater de klad in het bestaan van de traditionele fanfare en liep het ledental zo snel terug dat het toenmalige bestuur in 1985 heeft besloten om muziekvereniging Juliana op te heffen en opnieuw te starten met een orkest wat nog wel de fanfare muziek speelt, maar qua uiterlijk vertoon in de verste verte niet meer op een fanfare zou lijken. Zo werden de drumband en majorettes afgestoten en gingen de traditionele uniformen voor altijd in de kast. Gekozen werd er voor een modern hedendaags repertoire en een dito uitstraling, hetgeen al spoedig tot goede resultaten leidde, en de eerste aanmeldingen voor nieuwe leden volgden dan ook snel. Muziekgroep Oudewater groeide zo al spoedig uit tot een zeer gevarieerd en gewaardeerd orkest en heeft in de regio, maar ook daarbuiten al op velerlei wijze zijn muzikale kunsten ten gehore gebracht.